כיצד לשרוד את אלרגיות האביב
מאת: מיה תמיר
האביב הגיע, הפרחים פורחים, השמש זורחת ורוח קלילה נושבת. בשביל רובינו האביב הינו זמן נהדר לטיולי פריחה ורבים אף מתארים את האביב כעונה האהובה עליהם ביותר, אך לחלקינו תקופה זו מלווה באף סתום, התעטשויות בלתי פוסקות, סינוסיטיס, אדמימות וגרד בעיניים ובעור, יובש וגרד בגרון ועוד. אלו חלק מהסימפטומים לאלרגית האביב. אותה אלרגיה לאבקני הפרחים והנבגים הנישאים באויר בעזרת הרוח בזמן הפריחה.
לאנשים אלו תקופת האביב הופכת לקשה ומעיקה. למרות שבשוק ישנן תרופות רבות המציעות הקלה בסימפטומים, אנשים רבים פונים לרפואה טבעית בכדי לשפר את איכות חייהם הן ע"י הורדת מספר ההתקפים האלרגים והן ע"י הורדת עוצמתם, ללא תופעות הלוואי של התרופות.
המלצות להתמודדות עם האלרגיה ברפואה סינית:
ברפואה הסינית אלרגיה נחשבת לרוח חיצונית התוקפת את הגוף. אותה רוח גורמת לסימפטומים שתוארו לעיל. הטיפול מתרכז בהוצאת הרוח העודפת וחיזוק הגוף.
דיקור:
בדיקור ניתן לעזור בהורדת הגודש מהאף והסינוסים, סיוע בהורדת התקפי ההתעטשויות וכן הורדת הנפיחות והגרד מהעיניים ומן העור. עם טיפולי הדיקור מומלץ לשלב טיפול בצמחי מרפא אשר יסייעו בהורדת הסימפטומים, חיזוק הגוף וכן יהוו טיפול מונע.
טיפול בצמחים:
הטיפול בצמחים נחלק למצב אקוטי - בזמן ההתקף ומצב כרוני - בין התקפים.
בזמן התקף – הפורמולה תכיל צמחים אנטי אלרגניים, פותחי סימפונות וצמחים מכייחים. הפעילות מבחינה סינית מתרכז בסילוק הרוח והליחה ויצירת הרמוניה באנרגיית הכבד (הכבד הינו האיבר של האביב).
בזמן הכרוני - הפורמולה מתמקדת בחיזוק האנרגיה המגינה של הגוף ואנרגיית הריאות וביצירת הרמוניה באנרגיית הכבד.
מחקרים רבים בנושא הוכיחו את יעילותם של טיפולים אלו הן במצב האקוטי והן במצב הכרוני.
המלצות תזונה:
התזונה המומלצת הינה תזונה המסייעת בהורדת הליחה והגודש והורדת עוצמת ההתקפים. אני ממליצה על משטר תזונה קפדני לאנשים המעוניינים בשיפור איכות חייהם. את משטר התזונה מומלץ להתחיל חודש לפני תקופת האלרגיות ולהמשיך לאורך כל תקופת האלרגיות.
אני מבינה את הקושי הרב ביישום השינויים התזונתיים ולכן אציע תחליפים אפשריים למזונות האסורים:
מזונות שיש להמנע מהם, אלו מזונות המיצרים ליחה ומגבירים גודש:
מוצרי חלב
סוכר לבן, ממתקים
לחם לבן, חיטה, דברי מאפה ושמרים
תפוז , קלמנטינה, בננות ופירות טרופיים
פירות ים
תירס
בוטנים
תחליפים אפשריים:
מוצרי חלב עיזים עד 5% (מי שיכול לשרוד ללא מוצרי חלב, מצויין)
ממתיק טבעי- סטיוויה או מעט מולסה
לחם שיפון ללא שמרים
פומלית ואשכוליות
תחליפים לפחממות: אורז מלא, אורז בסמטי, אורז פרא, קינואה, אמרנט, דוחן פסטה מלאה וכדומה
מומלץ לא לאכול אוכל מטוגן, אוכל מתועש וכדומה.
חשוב מאוד להבין שתזונה זו תסייע מאוד להורדת הסמפטומים ורמת ההתקפים ולכן החזיקו מעמד, לא מדובר בתקופה ארוכה.
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.